Пловдивчанин, който пребил жена си в центъра на града, бе осъден на две денонощия арест по Закона за дребното хулиганство, научи TrafficNews.bg.

Побоят е бил извършен вечерта на 6 август на улица „Хан Аспарух”, след като мъжът и половинката му се скарали. Шумът от скандала привлякъл вниманието на семейство, което живеело над входа и се показало на терасата. Те видели как мъжът нанася удари в лицето и главата на жената, като през цялото време я обиждал.

Тогава мъжът от терасата поискал побойникът да спре да налага жената. Това обаче отприщило гнева на хулигана, който засипал с ругатни и съвестния гражданин. Последният се обадил на телефон 112,  като дошлите на място униформени задържали агресивния мъж.  Семейството пък поканило жената в дома им.

След като изкарал 24 часа в ареста, той бил предаден на съда, който отредил още един ден в зандана, като наказание. Мъжът не бил глобен, тъй като финансовото му положение било лошо, а двата дни арест били достатъчно за превъзпитаването на побойника.