"Бях много приятно изненадан от словото на Ахмед Доган пред елита на ДПС, за първи път от години чувам истинско политическо послание в нашата политическа среда, а не "мяу-мяу", заяви социологът Андрей Райчев по Нова тв по повод знаковата реч на Доган, публикувана на сайта на ДПС, пред партийния елит по повод настъпването на Новата 2016-а.

Той допълни, че много се е зарадвал, когато е видял речта. "Важният въпрос е, че Доган говори по геополитически теми и за съдбата на българските турци, обясни Райчев. "Дали сега ще сменят Местан, или не – нямам представа. Това не е важно в случая. За самото ДПС не е най-важното. Той разсъждава за съдбата на българските турци", посочи социологът.

Според него с изказването си Доган е показал, че не иска българските турци да бъдат превърнати в заложници при евентуален конфликт между Русия и Турция, като направи сравнение със съдбата на украинците в Крим. По думите му с изказването си Доган е имал предвид и че каквото и да стане между двете държави, българите са на страната на Русия.

Припомняме, във въпросната реч Доган призова присъстващите да отправят заедно с него обща молитва към Новата година: "Господи, не ми давай повече, отколкото мога да понеса".

Още новини ТУК

TrafficNewS.bg