Почетният председател на ДПС Ахмед Доган индиректно даде заявка за по-активна роля в политиката.

В знакова реч, публикувана на сайта на ДПС, пред партийния елит по повод настъпването на Новата 2016-а той намекна и за необходимостта от промяна на политическите лица.

"Всички знаете, че съм наблюдател по дефиниция, но явно твърде насериозно съм се приел като пасивен съзерцател. Но това не означава, че ще се върна в политиката!", каза Доган и призова присъстващите да отправят заедно с него обща молитва към Новата година:

"Господи, не ми давай повече, отколкото мога да понеса".

Особено критичен към действащия лидер на ДПС Лютви Местан, почетният председател обяви:

"Моето желание е с политиката да се занимават хора, които разбират от политика. Аз харесвам музиката, обаче не съм компетентен да я оценявам. Хора, които са без понятие за политика, да правят политика - с това не съм съгласен. Не всеки може да прави политика. Не всеки човек може да прави музика. В никакъв случай не мога да пея като Галена, тя е талант. Но тя не може да прави това, което аз правя, примерно. Така е устроен светът...".

Във външнополитически план Ахмед Доган предрече смърт за еднополюсния свят, свързана с амбициите на Русия и Китай, както и нерадостно бъдеще за Евросъюза.

Още новини ТУК

TrafficNewS.bg