Разпечатки от разговори за строежи, пари и детски площадки с участието на отстранения кмет на „Младост” Десислава Иванчева, заместника й Биляна Петрова, бизнесмена Александър Ваклин и сочения за посредник Петко Дюлгеров се появиха в някои медии точно в деня, в който ВКС излезе с доклад, според който спецсъдиите са нарушили закони при скорострелното връщане на двете в ареста след решението да бъдат освободени.

„Трябва да кажа, че тези СРС не са слушани в съдебната зала, те не са проверени”, подчерта в студиото на „Тази сутрин” адв. Ирен Савова, която защитава Биляна Петрова.

Според нея се вадят думи от контекста, а даже не е и ясно дали са били произнесени: „Това дело започна със закононарушения и продължава да върви непрекъснато със скандали и закононарушения”.

Тя попита защо не е разпространен записа от единствената среща на Ваклин с Иванчева и Петрова, когато се твърди, че е носил и белязани пари. По думите й тогава те са се запознали с него, а освен това са говорили в присъствието на служител на Столична община, който отговаря за даренията. Тогава пари не са били искани пари – даже когато общинският служител си тръгва.

„Тези СРС (публикуваните разпечатки на разговори – б.р.) се разпространяват, за да се подкрепи тезата на обвинението”, подчерта Савова и изрази съмнение, че първоизточникът е именно прокуратурата.