Около 9000 лева ще бъде наемът на голямата зала на Колодрума за ден, обяви кметът Иван Тотев. Цената не е окончателна, но при всички положения тя ще е в около въпросната сума. За сравнение цената на „Арена Армеец” в София е 15 000 лева, почти колкото са и местата в нея.

Специална наредба ще определя и наемните цени на залите и помещенията в съоръжението.  Все още обаче от градските власти не са решили как да управляват паркинга. В момента там има около 450 паркоместта, но ще бъдат изградени поне още 150. Възможно е в цената на билета за събитията да влиза и ползването на паркинга.

Най-вероятно официалното откриване на Колодрума ще бъде на 30 август, когато през Пловдив ще премине вторият етап от колоездачната обиколка на България, която ще финишира на паркинга на залата, където ще бъде и официалната церемония по откриването му.

До края на седмицата ДНСК ще издаде Акт 15, а през средата на август трябва да бъде готов и Акт 16. Първото събитие ще бъде Световното първенство по таекуондо на 27 август, преди официалното откриване.

Скоро ще бъде проведен и търга за името на залата. Парите за това ще са водещи, но не и единствения критерии. Градоначалникът даде пример как фирма за презервативи може даде огромна сума за правата на името, но от Общината няма как да допуснат тя да се казва така.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg