Масово затваряне на очи пред в 35-ия ден на протестите у нас. Пред сградата на германската посолство София се събират граждани, за да попитат защо цяло десетилетие Германия толерира „очевидната организирана престъпност” у нас. Демонстрантите изразяват несъгласието си „Европа неформално да спонсорира мафиотските структури у нас, които без нейните финансови ресурси не биха могли да се задържат толкова време на власт”. 

Организаторите припомнят, че от 1 юли тази година Германия пое ротационното председателство на Европейския съюз и в тази ѝ роля тя непосредствено определя дневния ред на европейската общност. Обръщайки се към немското посолство, те искат „пряката зависимост на корупцията в България от евросредствата да стане предмет на политически и публичен диалог в Европа“.

Преди началото на протестната акция от немското посолство публикуваха позиция. "За нас е напълно естествено гражданите в Европейския съюз да се възползват от правото си на свобода на изразяване и мирен протест. Решенията за политическото бъдеще на България се вземат само в България", заяви временно управляващият Посолството Йорк Шуграф.

И тази вечер протестиращи се събират в „триъгълника на властта“. Продължават и блокадите. Затворени за движение са „Орлов мост“, площад „Независимост“ и кръстовището пред Софийския университет.