Млад мъж на 24 години ранил три жени и дете, а после се затворил в дома си в столичния кв. "Христо Ботев". Близо час нападателят стоял затворен вкъщи, но накрая бил изведен от спецполицаи, съобщи пред "24 часа" източник от полицията. Пострадалите са откарани с линейки в Бърза помощ. Според МВР засега опасност за живота им няма.

По-сериозно е пострадала най-възрастната от жените, която по неофициална информация е баба на младежа. В полицията получили сигнал за инцидента в 19,05 ч. Според първоначалната информация до кръвопролитието се стигнало след конфликт между младежа и човек от махалата. От какво е била предизвикана свадата още не е ясно. Според МВР 24-годишният е от ромски произход и е ранил жените с "хладно оръжие", вероятно нож. След сигнала за помощ на мястото пристигнали екипи на СДВР и Първо районно.

Дошли и служители от Специализираните полицейски сили, които успели да изведат нападателя без никой да пострада. На мястото били пратени и психолози от Института към МВР, но още няма информация дали се е стигнало до преговори. Младежът е задържан в Първо РУ, проверява се дали има досие. На мястото на инцидента е извършен оглед, предстоят разпити на свидетели.

Снимка: BTV