19 души - обитатели и служители, в дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе са с положителни тестове за коронавирус, съобщиха от областната администрация. 15 от тях са настанени в дома възрастни хора - на възраст между 70 и 90 години, като осем са жени и седем са мъже.

За последните 24 часа са установени осмина нови заразени от дома. Повечето от заразените от дома са в стабилно състояние, с изключение на 80-годишен мъж, който е интубиран в COVID-отделението на университетската болница "Канев". Мъжът е на кислородна терапия от 23 юли. От другите обитатели на дома 12 са настанени в инфекциозното отделение на УМБАЛ "Канев", а двама в COVID-отделението на УМБАЛ "Медика Русе", всички те са с повишена температура и силна отпадналост.

От заразените четирима души от персонала в болница е настанен шофьорът на линейката на дома. Две санитарки и медицинска сестра са поставени под домашна карантина.

От този понеделник започва поетапно изследване с PCR тестове на всички обитатели на дом "Възраждане", посочват още от областната управа.