17-годишният ученик Атанас Георгиев, който преби учител в Садово, отново се изправя пред съда. Първото дело бе отложено, поради неизясняване на случая. 

Днес пред магистратите ще бъдат показани записите от камерите в гимназията, както и останалите доказателства по делото. 

На първото заседание преди две седмици, непълнолетното момче заяви, че съжалява и че е действал инстинктивно, за да се защити. Пред наш репортер момчето разказа, че учителят му се е разкрещял и той е хванал кола, който е бил най-близо до него и ударил Велков.

„Той крещеше „Сега те почвам”. Аз се притесних, че ще ме бие и затова взех клона и го ударих. Съжалявам, ще се извиня. Просто се ядосах”.

В обвинителния акт  е записано, че  дава Георгиев на съд,  за това, че като непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е причинил на Антон Велков, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в мозъчно сътресение. Също така и за това, че е извършил непристойни действия - направил опит за нанасяне на удари на учителя си и друга учителка, извършено в сградата на ПССГ-гр. Садово, отправяне на псувни и закани, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм.

Представителят на държавното обвинение поиска ефективна присъда, тъй като според него деянието е извършено с изключителен цинизъм и Атанас е обществено опасен.

Припомняме, че инцидентът станал около  на 20 септември около 11.30 часа. Трима ученици от последния клас в гимназията започнали да отварят вратите на стаите от последния етаж по време на учебен час, под претекст, че не знаят какъв час имат. Учителката по география влязла в спор с тях и потърсила помощта на зам.-директорката.

През това време учителят по английски, който също чул разправията в коридора излязъл и започнал да въдворява ред. Той повишил тон на едно от трите момчета. Афектиран от това 17-годишният ученик намерил дърво и се върнал, като ударил учителя по английски, който се движел в посока стаята на зам.-директорката.

Наложило се да се извика Спешна помощ за 40-годишния учител.