150 души се събраха пред община Пловдив, за да поискат оставаката на правителството. Четвърти пореден ден поред наши съграждани се събират, за да изразят недоволството си по отношение на поскъпващия животи корупцията по високите етажи на властта. 

Хората настояха на незабавна оставка на управляващите, а неколцина извиката "Мафията вън". Засега мероприятието протича мирно. 

Припомняме, че от МВР отправиха призив към всички протестъри да избягват провокации и ексцесии. Апелът дойде, след като напрежението в София ескалира, а няколко полицаи бяха ранени. Има и задържани, а сред протестиращите е имало платени провокатори, каза по време на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов. 

"Бъдете отговорни, не се поддавайте на емоцията и адреналина!

Полицаите, които охраняват протестите, не са ви враг. Всички обвинения, които отправяте към тях, са безпочвени. Те са там, за да си свършат работата - да се грижат за вашата сигурност. Те не са отдушник за вашите емоции. Не може да оставим институциите без охрана, не можем да оставим хората безнаказано да вършат погроми - това не е демокрация и не се допуска в нито една страна по света.

Видяхме вчера - полицаите стоят, а хората ги замерят с бомбички – защо? С какво са ви виновни?", каза той. 

Протестите продължават и в столицата. Очаквайте подробности!