Щети за над 9 милиона лева в Смолянско след снеговалежите

Първоначалните сметки, специално за Триград, за двата участъка, са около 800 хиляди лева

Смолян 30.12.2021 20:44 1337 0
Щети за над 9 милиона лева в Смолянско след снеговалежите

На над 9 милиона лева възлизат щетите в Смолянска област след обилния снеговалеж отпреди 3 седмици. В начало на следващата година ще започне ремонтът на село Триград, за който са необходими 800 хиляди лева, предава БНТ.

За възстановяване след бедствието все още очакваме някои по-подробни разчети за някои общини", обяви областният управител Стефан Сабрутев.

"Към момента за над 9 милиона са дадени списъци, подробни, някои с количествени сметки, други не - очакваме да се попълнят, като първоначални щети в Смолянска област. Очакваме те да се увеличат, защото излизат и други такива, които под снега не се виждаха, а сега се виждат", добави областният управител.

"За Триград съм говорил с Министерския съвет и пари ще има, а след Нова година ще започне ремонтът. В момента има един представен частичен проект, очаква се да се допълни и веднага след празниците, за да не се спира изцяло движението", посочи Сабрутев.

"Първоначалните сметки, специално за Триград, за двата участъка, са около 800 хиляди лева, необходими за ремонта. Ще се възстанови изцяло пътят, както е бил първоначално", завърши областният управител.

Изпрати новина