Юристите на подалата молба за фалит криптовалутна борса FTX съобщиха, че съдебни искания към компанията се очаква да предявят над един милион кредитори. CNBC допълва, че в това число са включени и редица трейдъри, които искат да си възвърнат средствата.

В документа, подаден от адвокатите на борсата в съда на щата Делауеър се казва, че в делото за фалит участват над 100 хиляди кредитора, но на практика те може да са 10 пъти повече.

Заговори се за фалит на една от най-големите борси за криптовалута, на която инвестират хиляди българиВ социалните мрежи има редица призиви всички да изтеглят парите си

Адвокатите заявиха, че в подобни дела съдът иска от длъжника да представи списък на 20-те най-големи необезпечени кредитори, но като се има предвид какви са дълговете на FTX, юристите на отсрещната страна възнамеряват да представят списък с 50-те най-големи необезпечени кредитори.

Интересно е, че FTX е помолила съда да разреши уведомленията до кредиторите да бъдат изпращани по електронен път вместо изпращането им с обикновена поща по местоживеене. Това може да се окаже важно, понеже няма да има писмени уведомления, с каквито юристите, а и съдът предпочитат да работят.

Липсват 1 млрд. долара, след като една от най-големите борси за криптовалута фалираБакман-Фрид се опитваше да събере около 9,4 милиарда долара от инвеститори и конкуренти, за да спаси компанията си

Сам Банкман-Фрийд тайно е прехвърлил $10 милиарда от парите на клиентите на FTX към своята втора компания Alameda Research, след което съществена част от тази огромна сума просто е изчезнала, съобщи още Reuters. Тази информация също ще трябва да бъде доказана в съда.