Бивш митничар от Пловдив застава начело на Агенция "Митници". Това стана ясно по време на брифинг на служебния министър на финансите Асен Василев, който представи екипа си. Павел Тонев вече е бил начело на агенцията през 2013 година. Досега Централното митническо управление се ръководеше от Георги Костов. 

Тонев е роден на 23.11.1966 година. Има висше образование по специалностите „Счетоводство и контрол“, УНСС и „Право“, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Притежава дългогодишен опит в митническата администрация, като за периода от месец август 1991 г. до месец декември 2009 г. последователно е заемал длъжностите митнически инспектор, главен митнически инспектор, началник на отдел, заместник-началник на митница, началник на митница и началник на Регионална митническа дирекция Пловдив.

За зам.- министър на финансите е назначена г-жа Виолета Лорер. Тя ще отговаря за бюджетната сфера.

Ваня Стойнева е другото назначение в екипа на министъра. Тя ще проеме ресор възстановяване на европейските средства, евросредствата, отчетени по програмите, държавните помощи и координация по Плана за възстановяване.

Трети зам.-министър е Моника Бийчър. 

Както вече стана ясно, начело на НАП застава Румен Спецов. Той има над 10-годишен опит в приходната агенция. При проверките е установено, че по време на досегашния директор Галя Митова са събрани едва половината от вземанията, начислени с ревизионни актове. 

"Другото, което установихме, е че ревизионните актове са с изключително ниско ниво на потвърждаемост - 66.5% от тях са потвърдени изцяло или частично", каза Василев. 

Припомняме, че рокади има и в ръководството на митница "Тракийска", след като бившият началник Павел Геренски се завърна на директорския стол. Той бе уволнен преди три години от тогавашното Териториално управление Пловдив, но бе възстановен на поста си след дълга съдебна сага.

Окончателно: Възстановяват на работа уволнения шеф на пловдивската митницаСпоред ВАС освобождаването на Павел Геренски е незаконно