Два дни остават до най-грандиозното светско събитие, организирано някога в прочутия с лековитите си минерални извори курорт - „Мис Велинград 2017”. То вече е част от веригата „Мис България”, а красавицата, която ще спечели короната, ще има привилегията да представя СПА столицата на Балканите на националния конкурс, който през годините е създал много звезди.

Вече е ясно - в конкурса ще участват 11 момичета, предварително избрани след кастинг. Сред тях са актриса, мажоретка, танцьорка, бъдеща журналистка, бъдеща дизайнерка и студентка по медицина. Всички кандидатки са от Велинград и региона.

Конкурсът е шанс за всички дами на възраст от 16 до 26 години от региона на Велинград, който се слави с изключително красивите си жени.

Безспорно една от тях е и главната организаторка на събитието - Краси Гешева. Велинградчанката, която живее в Пловдив, стана изключително популярна, след като грабна короната в изключително атрактивния национален конкурс „Мис Мерилин”, а след това бе сред финалистките на „Мис България 2012”. Тя дори спечели титлата „Най-добър модел на България” и правото да представя страната ни на международни конкурси за топ модели.

 

Емоционална връзка с конкурса има още една красива жена - носителката на титлата "Мис Велинград 1990" Боряна Разсолкова, която е единственият български преподавател в "Aspire Academy" в Доха - столицата на емирство Катар. От нея разбираме, че момичетата, които са подбрани от журито, са не само много красиви, но и талантливи, и интелигентни. Между тях има актриса, мажоретни танцьорки, певица и златна медалистка на Руската гимназия в Пловдив, чиято майка е била Мис Пловдив.

В момента във Велинград тече усилена подготовка на 12-те красавици, които ще участват в галаспектакъла на 26 август. За сценичното им поведение се грижи хореограф, а професионален екип заснема видеовизитките на участничките. За доброто настроение на участници и публика по време на шоуто отговаря популярният хип-хоп дует "Pavell & Venci Venc", а Сашо Кадиев ще бъде водещ на спектакъла.

А за подаръците на победителките и всички участнички в конкурса на красотата ще се погрижи козметичната компания Christian Of Roma - лидер на продуктите за коса в България. 

Ето част от конкурентките, чиято красота е безкомпромисна: