Млад, амбициозен и целеустремен - с тези три думи може да бъде описан Иван Георгиев от Пловдив, който избра живота в най – популярния град в щата Невада - Лас Вегас, но Пловдив завинаги остава да живее в сърцето му. 
 
В основата на успехите, които постига 30-годишният пловдивчанин, стоят големите му мечти и смелостта да "настъпва газта" там, където другите спират.
 
 
Иван е роден пловдивчанин и е завършил Националната спортна академия. От съвсем рано Георгиев е активен спортист и още 15-годишен се запалва по идеята човек да моделира тялото си като скулптура. Той е бивш баскетболист на Академик Пловдив , школата на Лукойл в Правец , Балкан Ботеврград, Спартак Плевен и споделя, че баскетболът винаги ще бъде една незабравима и специална част от неговия живот. 
 
 
През годините той успява да спечели много титли както в родната България, така и извън нейните - сред тях е титлата "Мистър НСА 2014", първото място в катерогията "Мъже физик над 178 см" на държавното първенство по културизъм, класически културизъм и фитнес за мъже в Будапеща и още много други.
 
 
 
Единственото, което може да го ядоса и провокира гнева му, са слабите хора, защото според него защото желязната психика е най-важната движеща сила у човека.
 
Самият той приема всяко поражение като урок и просто поредното трудно стъпало от стълбицата към успеха. Той смята, че истинският спортист по сърце трябва да умее да приема загубата, да си взема поуките от нея и да се изправи по-силен от всякога. 
 
 
Мотото, което Иван Георгиев следва е "Животът е красив". От 5 години той живее в Лас Вегас и се занимава с бодибилдинг професионално. Работи като фитнес треньор и има свой малък бизнес в сферата. За разочарование на всички дами, сърцето на изваяния пловдивчанин вече е заето, а любимото му място, което всеки път посещава, щом се прибере в родния Пловдив, е Гребната база. 
 
Ето какво още разказа в интервю за Trafficnews Иван Георгиев:
 
- Ти имаш много спечелени титли от конкурси в родния Пловдив, България, че и по света. Защо избра САЩ, а не остана да се развиваш у нас? 
 
- Обичам България много, но видях адски много повече възможности в Америка , особено в сферата , която аз се занимавам. Ако искаш да си номер едно в тази индустрия - тук е мястото. 
 
- Колко време вече си там, къде живееш и с какво се занимаваш в момента?
 
- Вече 5 години съм САЩ , живея в Лас Вегас и се занимавам с бодибилдинг и работя като фитнес треньор . 
 
 
- Какъв е животът във Вегас, доближава ли се до този, който познаваме от филмите?
 
- Всъщност е много по - спокойно и приятно , отколкото хората си мислят. Това е красивото на този град, че едновременно можеш да правиш луди и откачени неща като по филмите и в същото време да е супер спокойно и тихо. 
Животът тук е прекрасен и искам да кажа , че надминава в пъти представите ни от филмите (в хубав аспект).
 
С една дума - Живот мечта!
 
- Как твоите близки и приятели приеха решението ти за заминавате? 
 
- Всички ме подкрепяха и се радваха за мен, защото знаеха, че винаги съм мечтал и искал да гоня мечтите си отвъд океана. 
 
 
- Промени ли се животът ти в САЩ от началото към днешна дата? 
 
- О да ! Бих казал , че съм коренно различен човек в момента , отколкото бях преди Америка. Тук животът много приземява и те кара да оцениш истинските неща в живота , особено като си далече от семейство и приятели и зависиш само и единствено от себе си. Мисля , че всеки , който е минал през това, е усетил красивата метаморфоза на вътрешното развитие , помъдряването , духовното израстване. 
 
- С какво е по-различен манталитетът на американеца от този на българина? Какво трябва да се промени в България, за да бъде едно спокойно място за живот и младите да останат тук?
 
- Не съм аз човекът да кажа тези неща. Всеки има много различна гледна точка. Само ще кажа , че тук хората са много по - позитивни и добри . Помагат си и не са толкова завистливи.  Ние имаме лошата черта да гледаме в паницата на другия и да сме във вечна война с тези , които имат повече от нас. 
 
 
- Какво е чувството да си турист по време на пандемия там и каква е ситуацията? А какво се случва в САЩ, вече по-спокойни ли са хората?
 
- Честно казано чувството да си турист по време на памдемия си е абсолютно същото и си е прекрасно. Единственото нещо , което според мен се откроява и е странно , е че трябва да се носи маска по време на полетите и навсякъде , където посещаваш забележителности. Хората в Америка определено са спокойни и повечето слухове по медиите са свръх пресилени за обстановката тук. Всеки си живее живота без страх.
 
 
- Имаш ли половинка до себе си и коя е тя?
 
- Имам половинка до себе си. Много сме щастливи и се разбираме прекрасно. Казва се Илейн и е родом от Калифорния. Живеем заедно в Лас Вегас.
 
 
- Как бързо да се върнем във форма след празниците и как най-успешно да тренираме у дома, за да не губим форма, предвид факта, че фитнесите остават затворени?
 
- Най-бързият начин е да се върнем към по-леко и здравословно хранене . Това е най-важното! Тренировките също ще помогнат и са важни , но не колкото правилното хранене. 
 
А за тренировките вкъщи е много относително. Всеки може да прави каквото намери за подходящо и в зависимост с какво разполага вкъщи за тренировка. Аз лично препоръчвам тренировка с ластици и използване на собствено тегло. Всъщност може да се получат много сериозни и хубави домашни тренировки!
 
 
- Какво ти даде и продължава да ти дава спортът? А какво ти взе?
 
- Спортът ми даде абсолютно всичко , което някога съм имал и имам в момента . Това е моят живот! И не смятам , че ми е взел нищо , защото дори когато усещаме , че взима , той всъщност дава - дава уроци , дисциплина , духовно израстване. 
 
 
- Как се справи с липсата на активности и приключенстване, което 2020-та наложи? А коя е дестинацията, която до момента ти е направила най-силно впечатление?
 
- Аз не съм имал липса на активности дори и за ден през 2020та . Даже ситуацията ме направи още по-мотивиран да съм активен и да намирам начини за активности. Бях късметлия и имах достъп до фитнес залата , която наемам за моята работа през цялото време на пандемията. 
 
За любима дестинация малко ми е сложно , защото имам много любими. Но определено бих казал , че Пуерто Рико за сега най - ме впечатли. Освен карибска екзотика и плажове , това място е пропито с автентична култура и история, архитектура . Определено е едно малко магическо кътче , което те откъсва от света и се потапяш в романтика и мечти. 
 
- Мислил ли си някога да се завърнеш в Пловдив за постоянно?
 
- Да , мислил съм си много пъти , но наистина е много трудно да кажа от сега , имайки предвид колко бързо се случва живота в момента и всичко се променя с плашещо бързи темпове. Пловдив завинаги ще ми е гордост и живее в сърцето ми!
 
 
- Кое е любимото ти място под тепетата, което всеки път щом се прибереш задължително посещаваш?
 
- Невъзможно е да имаш само едно любимо място в този магически град. Но бих казал , че имам сантимент към Гребната база и винаги е едно първите места , на които бих отишъл на разходка или за тренировка. 
 
 
- Кое е по-хубаво: животът в мултимилонен, интернационален град в САЩ или животът в спокойно малко селце?
 
- Нито едно от двете не е за мен. Аз харесвам среден по големина град , да е по - спокойно и в същото време да имаш на разположение всичко 24/7.
 
- За какво мечтаеш и как виждаш живота си след 10 години?
 
- Мечтая да спечеля състезанието Мистър Олимпия един ден и да съм първият българин постигнал това. Мечтая си да прославя България и най-вече Пловдив. Искам светът да знае и да говори за нас и да ни уважава!
 
За живота ми след 10 години определено виждам темпото да се е забавило и да имам семейство и деца. Също така и успешен бизнес.