Само две седмици ни делят до събитието на пролетта - балове 2021, когато градът на седемте тепета отново ще бъде огласен от шумното преброяване на абитуриентите от 1 до 12, клаксони и рев на автомобили и мотори. 

В сравнение с изминалата година, през 2021 баловете ще се проведат традиционно - в последната седмица на месец май, без отлагане във времето. Бъдещите абитуриенти от своя страна, пък силно се надяват, че COVID няма да помрачи техния специален ден и вече завършват финалните щрихи около подготовката. 

Голяма част от ресторантите в местните хотели са запазени за съответните празнични дати. Абитуриентите вече са заплатили и куверти за нощните заведения, които отскоро работят на пълни обороти и изкушават всички, зажаднели за купон. 

През 2021 година, баловете ще започнат от 22 май и ще продължат до 26 май, като отново най-предпочитаните дати ще бъдат 24 и 25 май. 

Учениците от Езикова гимназия "Пловдив", Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“, Търговската гимназия, Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване, частно училище Стоянстрой, ПГ по електротехника и електроника, Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" и СУ "Пейо Крачолов Яворов" са избрали Гранд Хотел Пловдив (Новотела) за голямата вечер.

По червения килим на „Тримонциум" (Рамада) традиционно ще минат учениците на Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“, СУ "Св.П.Евтимий", СУ „Свети Седмочисленици“,  ПГО "Ана Май"", СУ "Св.Седмочисленици", ПГ по Битова техника, СУ „Свети Климент Охридски”, СУ „Свети княз Борис I“ – Асеновград и още около десетина пловдивски училища. 

В Мавруда Restaurant & Garden своя бал ще отбележат абитуриентите от ЕГ "Иван Вазов" и СУ „Св. Паисий Хилендарски“.

Дванадесетокласниците от Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ и този пък са ангажирали Виенския павилион в Панаира.

Хотел „Санкт Петербург” е резервиран от зрелостниците на СУ "Димитър Матевски" и други както пловдивски училища, така и такива от региона.

По червения килим тази година ще минат и учениците на ПГМТ "Проф. Цветан Лазаров", които са ангажирали хотел "Империал" за култовата нощ. Те ще празнуват заедно с Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, Спортно училище „Васил Левски“  и СОУ „Св. св. Кирил и Методий“

Въпреки дните на извънредно положение, магазините за официални облекла в Асеновград работят на пълни обороти, а дизайнери са ангажирани с изработката на красиви рокли за дамите още от началото на годината. 

В тенденция през 2021 са тоалетите с минимална сексуалност: без изобилие от съблазнителни кройки и огромни деколтета, а също така и без милиард тежки поли с обръчи, пайети и кристали.

Ателиери препоръчват материите да бъдат свободно падащи и отличаващи естествените линии на тялото, дори и леко прозрачни, което изглежда перфектно в многопластовите варианти, без да натоварват външния вид.

Въпреки това, магазинери от Асеновград споделят, че абитуриентките масово търсят и по-обемни рокли, тип „принцеса, с много дантела и кристали. Доста често техните предпочитания идват от снимки в Инстаграм, взети от профилите на световноизвестни моделиери.

Хит за тазгодишните балове са пастелните цветове, както и класическите черно, червено и златно. 

Цените варират от 500 до 1500 лева.

Популярни стилисти и гримьори от Пловдив споделят пред нашата медия, че за тяхна радост часовете им са резервирани още от миналата година и очакват с нетърпение своите клиенти за балове 2021. 

Всички момичета въздишат по тях! Това са ТОП абитуриентските рокли 2021Вижте кои са трендовете, които ще завладеят тазгодишните балове