Дългогодишна водеща на новините на Би Би Си показа среден пръст на живо в ефир. Неприличният жест е заснет от зрители, а кадрите веднага обиколиха социалните мрежи.

Мариам Мошири бе хваната с повдигнати вежди и втренчено изражение да показва неприличен жест в сряда в началото на обедния новинарски бюлетин на реномираната медия.

Когато осъзна какво се случва, тя бързо спусна ръката си и заличи изражението си, преди бързо да започне да чете новини за бившия британски премиер Борис Джонсън по сериозен и сдържан начин.

В четвъртък тя се извини за „глупавата шега“ в социалната мрежа X. По думите ѝ тя е била предназначена за екипа, като Мошири се преструвала, че отброява с пръсти секундите до началото на емисията.

„Когато стигнахме до 1, завъртях пръста си на шега и не осъзнавах, че това ще бъде заснето с камера. Това беше лична шега с екипа и много съжалявам, че излезе в ефир. Не съм имала намерение да се случи и съжалявам, ако съм обидила или разстроила някого“, написа тя.

Някои потребители се обидиха, като коментираха под публикацията ѝ, че това е непрофесионално, и използваха случката, за да призоват за намаляване на финансирането на Би Би Си.

Водещата обаче беше подкрепена от десетки хора, които намериха момента за забавен, като един от тях написа:

„Като платец на лиценза на Би Би Си изисквам повече такова поведение“.

Това не е първият граф с водещ на Би Би Си. През 2010 г. синоптикът Томаш Шафернакер отново показа среден пръст на водещия на новините Саймън Маккой. След като разбра, че е заснет от камерата, изпадна в паника и направи безумен опит да се престори, че се почесва по брадичката, пише БТВ.