Часове след като 165-годишнина от рождението на Стефан Стамболов бе отбелязана с тържествено честване на едноименния площад пред сградата на Община Пловдив... Часове след като омбудсманът на Пловдив завърши словото си с думите на Ардърн Бимън, написал първата биография за Стефан Стамболов: 

„Великите хора са свършвали всякога трагически. Това е историческа истина. И потомството е оценявало винаги най-добре тяхната деятелност и им издига паметници“...

Само часове след всичко това паметникът на Стефан Стамболов на площад Централен в Пловдив, където днес пловдивчани положиха цветя и където отдадоха почит към българския държавник, се случи нещо невъобразиво. Паметникът беше осквернен. В тъмното, от неизвестни (засега) българи. Срам за България!

Снимките ни изпрати читател на TrafficNews.bg, който сподели:

"Просто аз съм безмълвен. И реално ми се иска това да не остава просто ей така, като малка вандалщина. Все пак става дума за оскверняване на паметник на личност, която е изградила държавата много напред в едни смутни времена. Да не забравяме, че по времето на Стамболов се поставят основите на пловдивския панаир. Нямам думи!"

Искрено се надяваме, че камерите, които на това място не са малко, са заснели гнусния акт и извършителите му ще бъдат открити и наказани. Така трябва!