Десетки отпадъци гният в почвите на село Мулдава до Асеновград. Консерви, найлони, касетки и опаковки от храни се разлагат в непосредствена близост до обработваемите земи на селището, докато някой продължава да използва локацията като сметище.

За своеволието сигнализира наша читателка, която преминавала в близост и усетила оттам да се носи несвойствена миризма. Жената коментира пред медията ни, че според нея част от отпадъците са изхвърлени много отдавна, защото вече се разлагат:

„Изглежда това е място, което някой използва, за да се отърве от боклука си и то периодично. Миризмата е много неприятна. Да не говорим, че импровизираното бунище е на метри от нивите на жители на селото“, заяви разочаровано нашата читателка.

TrafficNews се свърза с отдел „Екология и околна среда“ към община Асеновград, за да алармира ситуацията. Оттам поеха навременна инициатива по проверка, касаеща замърсения район.

Очаква се да отпадъците да бъдат разчистени и да бъде извършена последваща инспекция, която да провери има ли преки отговорници за нередността, поясниха още оттам. Ако бъдат установени такива, се предполага следните да бъдат санкционирани спрямо установените разпоредби.

Редно е да се отбележи, че грижата за околната среда не бива да бъде ангажимент само на институциите. А подобни признаци на безгранична мизерия насред природните пейзажи никак не са прецедент и ще продължават да не бъдат, ако обществото не поемем отговорност по съхранение на чиста и красива среда.