Паважът на една от възловите улици в центъра на Пловдив се разпиля. До кръстовището на улиците „Преслав“ и „Йосиф Шнитер“ зейна дупка, а всеки път, когато автомобил премине през нея, паважът продължава да се размества и отронва.

Това създава изключително голяма опасност, не само за автомобилите, но и за пешеходците, които са в близост. Има реална опасност, разпилените павета да изхвърчат, ако бъдат затиснати от автомобилните гуми.

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов заяви пред TrafficNews, че дупката в настилката била отворена заради прекарване на кабели на частно енергоразпределително дружество, реализирано преди дни. Въпросните са задължени в най-кратък срок от време да отстранят щетите на лични разноски, поясни райкметът.

„В случай че не изпълнят тази договорка, от район Централен ще възстановим настилката за наша сметка. От дружеството обаче ще трябва да изплатят похарчената сума“, поясни Стаменов.

Част от липсващата настилка и към този момент е разпръсната върху тротоара в близост. Докога ще стоят там остава загадка. А докато от частното дружество поемат отговорност за последиците от един прокаран кабел, остава да се надяваме, че натискът от преминаващите коли няма да влоши ситуацията.