Тридневно парти от здрач до зори тормози пловдивчани в близост до Централни гробища. От сутрин до вечер кварталът около ул. „Игрище Кубрат” е огласян от тежки ориенталски ритми, викове и дори караници. За това сигнализираха читатели на TrafficNews, които трета вечер подред не могат да спят.

„Ставаме свидетели на това как хората от 20 незаконни къщи тормозят цял квартал. Това продължава вече три дни – сутрин, обед, вечер, по всяко време. Постоянно гърми музика, карат се, стига се даже и до бой. Предишната вечер съм звънял на тел. 112 последно в 3 часа през нощта. Стотици сигнали подадохме, но никой не взима отношение. Да не говорим и, че крадат ток и вода, и нищо не плащат”, разказа читателят на медията ни.

От предоставените видеа става ясно, че в махалата има  пищна украса, разпъната между постройките в гетото и множество хора танцуващи в импровизираните дворове на къщите.  От снимки изпратени до TrafficNews се вижда и озвучителната техника за партито – колони високи около 4 метра, на които биха завидели и големите организатори на концерти.

От пресцентъра на полицията съобщиха за медията ни, че са запознати с проблема в района и мястото често се посещава от екипи на 6-то РПУ. До момента са издадени и множество актове и предписания. За последно патрул се е отзовал на сигнал за силна музика снощи около 23 часа, след което музиката е била преустановена. Относно нелегалните постройки е сезирана районната администрация на Източен и Община Пловдив.

Ромска сватба на новооткрит паркинг в „Централен", кой ще почисти после? ВИДЕОСватбарите нарушават обществения ред

Ромската сватба на паркинг в Пловдив – одобрено културно събитие на район „Централен”Партито е било планирано и организирано с разрешение, приключило е в 22:00 ч