„Искам да подам сигнал за безобразното поведение на полицаите в първо РПУ! Вчера за пореден път им звъня, за да ги информирам за над 20 коли, спрели под и след знак "Забранено спирането ", приемат сигнала и НИКОГА не идват да проверят за какво става въпрос.” Това ни написа читател на Trafficnews.bg.

Става дума за улицата, която води към ж.к. Оазис 4. Отстрани - на 20 метра от улицата - има огромно място за безплатно паркиране, но видно от снимките, които ни изпрати нашият читател, много пловдивчани решават, че не е проблем да блокират цяло платно и така да затруднят потока от коли, влизащи и излизащи от комплекса.

„При едно от позвъняванията ми в РПУ-то дежурният дори ми каза: "Еми те са в нарушение, но нямат къде да паркират хората"! Имат къде! И защо се слагат пътни знаци, когато дори и от полицията отказват да глобят нарушителите?” – пита нашият читател.

Хората  чакат по 5 - 10 минути да се изнесат идващите коли, тъй като на улицата няма как да се разминат два автомобила заради паркиралите коли отстрани. Наясно сме с проблемите за паркиране в Пловдив. Но когато има категорично поставени знаци, забраняващи паркиране на определени места, не е ли редно съответните служби да следят за спазването им? Защото другото означава, че точно тези, които поставят знаците, въобще не държат на спазването им…

TrafficNews.bg