Жена, която отдава апартамент под наем в София е обвинена за некоректно отношение. За това сигнализират в мрежата. Хазяйката е дала жилището си под наем на млад мъж в столичния квартал „Люлин“. След известно време започва да го лъже и изнудва, пише GlasNews.

„Още първата седмица след нанасянето се започна с позвънявания през няколко дни, които представляваха общи разговори, често надвишаващи 30минути. Той спира да отговаря на всяко нейно обаждане, след което започват съобщения във вайбър от сорта на “Какво се случва с теб? Защо не вдигаш? Защо не се обаждаш?,” написа Ивета Русева във Facebook.

Допълва, че в хода на събитията ключалката на входната врата е сменена, а багажът е останал вътре. Некоректната хазяйка поискала пари срещу личните вещи на мъжа.

„Тъй като госпожата държи парите за наема да бъдат чрез лично предаване в самия апартамент, те си правят среща в деня за плащане. Задържат го в работата и не успява да спази часа на уговорката. Когато се прибира, тя все още го чака - вътре в апартамента. Изчистила и подредила.

След което му казва, че забранява да кани гости и да му мисли, ако разбере, че пак някой е влизал?!

Ситуацията се повтаря и в последствие. Съседите пускат изречения като “Не знам как я търпиш“, ”До сега никой не се е задържал дълго при нея”. Случайност?

Та на датата за плащане ѝ казва, че иска да напусне. На следващия ден тя сменя ключалката. Багажът му остава вътре и може да си го вземе само срещу 200-300лв.

Все още не сме си го получили, а сумата вече е 700 лв.?  Депозитът от нанасянето не е известно за какво точно е конфискуван, тя отказва да говори за каквото и да било друго, освен - “Събрал ли е парите и носи ли ги.”

Някои се усъмниха в достоверността на изложения разказ. Други обаче потвърдиха версията, че уличената жена е имала и предишни странни прояви.

„Тази жена не си я слуша главата. От 14 години съм брокер. Още в началото на започване на работата ми като брокер, звънях веднъж за оглед. Поиска по 10 лв. на човек за оглед. Стигнахме само до входа на жилището и не й платихме. Не видяхме да си заслужава. От тогава до сега не е сваляла обявата си. От десетки хора съм чувала, че иска по 10 лв. за оглед и всички са ми разказвали, че са плащали. Дали ги декларира? Даже се изненадвам, че изобщо го е отдала действително, че за нея по-изгодно е да си взима по 10 кината за оглед, ама явно за толкова години я е запомнил цял „Люлин“ и вече са останали малко балъците, дето се връзват да й плащат и схемата вече не е така доходоносна. А това със задържането на вещите се счита за самоуправство. Подайте си сигнал, полицията ще съдейства,“ написа Габи Кирова.

„Познавам я, не е добре,“ коментира мъж.