Пореден случай на проява на агресия над животни възмути радомирци, които разпространиха видео, на което мъж издевателства над бременна котка пред очите на приятелите си.

На кадрите ясно се вижда, че животинчето не е предизвикало агресията към мъжа. Котката е с опасност за живота.

Професионалисти от столична ветеринарна клиника полагат грижи за здравето й. Лечението ще струва 450 лв, а стопанката Мариана Андреева сподели, че няма възможност да заплати цялата сума.

Всеки, който иска да помогне може да го направи на място в клиниката "Син кръст" в София като основание на плащането да бъде "коте Мици - Радомир".

Неправителствената организация "DOG help - BG" също публикува видеото с призив към хората да помогнат.

Насилникът от Радомир е известен с прозвището Иво-Гонзо, а безучастните свидетели са негови приятели, които са се събрали пред магазинчето на по чашка.

https://www.facebook.com/doghelpbg/videos/2057283904324941/?v=2057283904324941


Според източници на TrafficNews.bg негов приятел на име Марио извадил пистолет малко след инцидента. Повод за гнева му била реакцията на неволни очевидци, които скочили в защита на животинката. Стана ясно.

Полицията вече разследва случая. Припомняме, че чл. 325 "а" и "б" от Наказателния кодекс гласят: "човек, който е убил или тежко и трайно е увредил гръбначно животно, например котка, куче, крава и други, може да лежи в затвора до три години и да бъде глобен от 1000 до 5000 лв".

Организацията за защита на животните е предприела действия, днес те ще подадат сигнал до прокуратурата.

"Напоследък има доста наказани за проява на жестокост към животните и много присъди. В случая няма как да няма наказание, най-вероятно то няма да е тежко, но със сигурност ще има някакво наказание. Има свидетели и по закон те са длъжни да съдействат", сподели Радослав Рангелов от "DOG help-BG" пред TrafficNews.bg.