Пореден епизод на "Бързи и яростни" се е разиграл на Асеновградско шосе в сряда вечерта.  За това сигнализира читател на TrafficNews.bg, който заснел група мотористи, спретнали си гонка в късните часове. 

Освен състезанието, шофьорите са изпълнили и опасни каскади, изправяйки возилата си на една гума.

Според нашите читатели мотори и коли почти всяка вечер фучат по трасето.

„Всяка вечер на Асеновгразско шосе мотористи си показват завидните умения изпреварвайки колите на една гума, застрашаващи живота на всички по пътя”, пише читателят ни. Кадрите които ни е предоставил са заснето колко 20:00 часа на горепосоченото трасе.

Само няколко минути след гонката, полиция е започнала мащабна акция на пътя между Пловдив и Асеновград. Операцията е била именно срещу състезанията и опасните маневри от страна на джигитите.

От полицията съобщиха, че от 21:00 часа от 1:00 часа, екипи на секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“, пловдивските Първо и Пето районни управления и асеновградските им колеги общо са спрели 100 леки автомобила и 137 мотоциклета, проверени са и 180 лица.

"Проверките бяха съсредоточени по основни кръстовища в областния град и в участъка между Пловдив и Асеновград, за които  в полицията периодично постъпва информация, че се използват от недобросъвестни водачи на моторни превозни средства, в това число и мотористи, за развиване на недопустимо високи скорости или нерегламентирани състезания", съобщиха от МВР.

Издадени са 5 акта и 15 глоби с фиш. Заради непредставяне на застраховка „Гражданска отговорност“ са санкционирани двама водачи, а превозните им средства са спрени от движение.

Други двама са управлявали моторни превозни средства без извършен годишен технически преглед, а един е преминал на червен сигнал на светофара. Останалите глоби са за нередовни пътни документи.

С акт и 22 фиша са се сдобили и част от проверените шофьори на автомобили.