Шофьор на лъскав Мерцедес е на път да измести първенците в класацията за гениално паркиране в Пловдив. Водачът е спрял автомобила си по невъзможен за асимилиране от околните начин. За това сигнализира гражданин до TrafficNews.

Колата е спряна по средата на кръстовището на улиците "8-ми март" и "Братя Миладинови", запречвайки видимостта и нормалното придвижване на останалите участници в движението. Между нея и най-близкият тротоар пък има място, достатъчно да побере още един автомобил.

Междувременно от кадрите е видно, че отсреща е монтиран знак, който забранява паркирането и престоя на автомобили.

Не е известно дали водачът гений е получил санкция заради абсурдното си решение. Дори да се е сдобил с максимално предвидената от закона глоба обаче, това едва ли ще повлияе на отношението му. Защото от тази снимка не можем да отсъдим, че липсата на паркоместа е провокирала шофьора да направи нарушение – напротив. Вероятно истинската причина е тотална липса на гражданско самосъзнание и усещане, че правилата и законът са за простолюдието.

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите.

Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на фейсбук страницата на TrafficNews или на имейл: redaktor@trafficnews.bg.