Уникална сцена се разигра при днешното посещение на премиера Бойко Борисов в бежанския център в Харманли.

Министър-председателят в оставка даде извънреден брифинг, веднага след като поговори с мигрантите и се огледа щетите от вчерашния бунт в центъра. Пресконференцията продължи близо 10 минути

Шоуто настъпи в края на импровизираната среща с медиите, когато от екипа на Борисов тактично му подсказаха, че някой иска да говори с него.

„Бързо, бързо, бързо“, припряно подвикваше неизвестен мъж глас, без да знае, че е залепен за микрофоните на бТВ и телевизията в това време предаваше на живо. „Направете път на Динко“, приканваше друг. „Господин министър“, обади се в тълпата прословутият ловец на бежанци и опита да се доближи до Борисов.

„Не те виждат от това(очевидно визираше външното осветление на камерите, б.а.)”, отговори му премиерът, сви очи, огледа се като опитен полицай и след като погледът му локализира местоположението на най-известния жител на Ямбол, Борисов го попита: „Какво правите? Да не създавате проблеми?!“.

„Има мир“, отговори му Динко и каза още нещо, което едва ли някой друг в тълпата разбра. В този момент зад гърба му се провикна мъжки глас, който лесно бе разпознат заради своята специфика – на Петър Низамов-Перата. „Бойко, предател!“, обади се Перата от безопасна дистанция. „Предател си ти, бе!“, сряза го Динко, надигайки глава и прекъсвайки разговора си с министър-председателя на Република България. Той толкова се ядоса, че си забрави мисълта и с ръкостискането му практически приключи разговора с премиера в оставка.

„Моля ви не се карайте“, опита се да успокои страстите Борисов, докато Динко отново се бе съсредоточил върху Перата и му подвикваше: „Млъкни, бе!“.

До този момент бе известно, че двамата са в изключително близки отношение. Неведнъж те отбелязаха, че заедно ще борят миграните. Имаха и куп съвместни телевизионни изяви в последната половин година.

TrafficNews.bg