Заключена, без достъп до храна, нито пък до тоалетна. Така зрителка на Нова телевизия твърди, че открива майка си, три дни след като я настанява в дом за възрастни хора. Решила да я посети изненадващо, а в дома освен охраната, не открила никого от персонала. Собственикът на социалното заведение отхвърля обвиненията и има своя версия за случилото се.

Димитър Алексиев покани екипа на Нова и Емилияна Стойнева – жената, която сигнализира за лоши условия в Дома. Тя настанява майка си на 5 март. В Деня на жената решава да я поздрави лично и я посещава. Казва, че заварила само един пазач, който просел цигари пред социалното заведение. Нямало други служители.

„Тя беше в абсолютно безпомощно състояние. Беше се завила. Видях кофа, пълна с урина”, каза Емилияна Стойнева като допълни, че в дните, в които майка ѝ е била настанена в Дома, тя не е била обгрижвана. По думите ѝ – дори не е била преобличана.

Собственикът на Дома за възрастни хора подчерта, че възрастната жена е в дементно състояние и не можело да ѝ се има доверие. Това била и причината да бъде държана под ключ. Димитър Алексиев твърди, че това била моментна мярка с цел сигурността на пациентката. 

„Тя се съблича, налита на другите пациенти на бой, сваля си памперса, тръгва да бърка в кухнята”, коментира той.

По думите на Алексиев възрастната жена сама се преобличала многократно. Той заяви, че кофата, за която дъщерята твърди, че била пълна с урина, била забравена от служители, след като мили пода. Собственикът на Дома подчерта, че всички близки на пациенти имат достъп до онлайн камери, показващи в реално време какво се случва в социалната институция.