Невиждани задръствания тормозят от дни пловдивчани, пътуващи към Кючука, южните квартали и Родопската яка. От началото на месец септември, след края на летните отпуски, всяка сутрин километрични колони от коли едва пъплят по Коматевско шосе. За проблемната ситуация сигнализираха читатели на TrafficNews.bg.

Движението от Коматево и Кючук Париж към останалата част на града също се превръща в ад за мнозина шофьор. По думите на читателите ни задръстванията започват още от месарския магазин на Коматевско шосе.

След затварянето на Бетонния мост и реконструкциите по булевард „Александър Стамболийски”, трафикът към двата квартала се насочва по булевард „Христо Ботев” и Коматевския възел и една малка част към "Модър-Царевец".  През летните месеци сериозни тапи не се образуваха, но след края на отпускарския сезон, те са вече факт.

Хората започнаха и да недоволстват, споделяйки, че по 40 минути чакат в задръстванията.

„Сутрин е мъка да излезеш от квартала,  за да идеш на работа,вечер не можеш да се прибереш. Не ни се мисли какво ще стане когато учениците се върнат в класните стаи. Адът тепърва предстои”, сподели наш читател.

Недоволството си изразиха пловдивчани и в социалните мрежи. От дни хората се оплакват, че движението е непоносимо и се опасяват, че следващата седмица достъпът от и към Кючука и южните квартали ще е почти невъзможен. Някои предложиха да се проведат протестни действия, други да се пуснат допълнителни линии на автобусите от градския транспорт, а трети дори предлагат на децата да не се пишат закъснения в училище.

„Уважаеми кметове - Костадин Димитров и Ангел Кунчев, измислете начин как да се извиняват закъсненията на децата, живеещи в Кючук Париж и учещи в другите квартали. Миналата година при започване на учебните часове в 8:00 ч. излизахме в 6:50 ч. от квартала, а сега с ремонтите в 4:00 ч. ли трябва да излизат децата?”, пише Соня Димас в социалните мрежи.

„Трябва да се вдигнем всички с протести пред общината и да се блокират ключови артерии на града, за да има чуваемост, като в нормалните държави”, предлага Екатерина Качкова.

„Другата седмица ще летим”,шегува се пък Татяна.

От четвъртък, за да се облекчи движението и да се намалят тапите, Кукленско шосе бе отворено за преминаване. Припомняме, че кметът на Пловдив – Костадин Димитров даде обещание до 14 септември движението по кръговото на Централна гара също да бъде възстановено. Това може да се случи още днес, след разговори на градоначалника с фирмата изпълнител.

Официално! Пуснаха движението по Кукленско шосеОще утре отварят и кръговото кръстовище на Централна гара