Двама роми от санданското с. Дамяница бяха осъдени на 3 години и половина затвор за изнасилване на 12-годишно момиче. Стойчо Асенов и Калоян Андонов бяха признати за виновни за бруталното сексуално посегателство над малолетното момиче, което било буквално отвлечено от улицата на 20-ти май миналата година, пише "Струма бг". Вечерта детето било тръгнало към дома на леля си, когато на улицата я пресрещнал 30-годишният Стойчо, който я хванал за косата, запушил й с ръка устата да не вика и я натикал в къщата си. Там я вързал на един стол, сложил лепенка на устата и въже върху очите и заключил вратата на стаята.

След малко се върнал заедно с 29-годишния Калоян и двамата я изнасилили. Момичето било заплашено, че ако каже на някого, ще я убият, ще отрежат главата на баща й, ще запалят къщата им. Тя мълчала няколко дни, но получила болки в корема и когато майка и я завела на гинеколог, се разбрало, че е имала полов акт, чак тогава разказала за преживяното.

Двамата изнасилвачи са арестувани и обвинени, като делото срещу тях се гледа при закрити врати от състав на Окръжен съд - Благоевград, председателстван от Росица Бункова. Те получиха еднакви присъди - 3 години и половина лишаване от свобода с тази разлика, че Стойчо Асенов ще изтърпи ефективната си присъда в затвор от открит тип, а Калоян Андонов - в закрит, като на него ще бъде активирана и 3- месечна условна присъда за кражба. Те бяха осъдени да изплатят 4000 лв. на пострадалото момиче за претърпените неимуществени вреди - душевни болки и страдания.

TrafficNews.bg