Видео, разпространило се скоростно във Фейсбук, допълнително засили страха от евентуални терористични нападения. На кадрите от 30-секундното клипче се вижда как стотици хора панически бягат от сградата на летище Пловдив, търсейки прикритие зад паркираните в близост автомобили.

Видеото е качено в социалната мрежа от млада жена от турски произход, живееща в Карлово. Тя е написала на турски език, че става дума за терористичен акт на летище Пловдив. Клипът повдигна много въпроси и създаде паника онлайн. За едва 20 часа е споделен над 1300 пъти от хора, смятащи информацията за истинска.

Проверка на TrafficNews.bg обаче показа, че сигнал за терористичен акт на летище Пловдив не е имало и клипчето е силно подвеждащо. То е снимано през 2011 г. Бягащите хора в него са статисти, участващи в холивудската продукция "Непобедимите 3".

Невярната информация, с която се разпространява клипчето, обаче контрастира с реалните рискове за пътниците и служителите на летище Пловдив.

TrafficNews.bg разбра, че цялата служба "Сигурност" на пловдивското летище е обезглавена. Уволнени са 12 служители на отдела, а на тяхно място са назначени хора, които не са сертифицирани за подобна работа. Уволнен е и дългогодишният шеф на службата. Това поставя под въпрос сигурността на всички пътуващи и работещите на летището.

Днес още 10 служителки на аеропорта са станали жертва на масовите съкращения там. Всички те са от хигиенния отдел и са били уволнени без предизвестия. Една от съкратените жени дори е била много близо до пенсия, но това не е било взето под внимание. Така реалните трусове на летището продължават. Очаква се в началото на КНСБ да излезе с официална позиция за случващото се.

Вижте клипа, който всява паника в Интернет:

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg