Силният снеговалеж е в състояние да парализира дори най-големия град в рамките на няколко часа - пътищата се скриват под снега, хората не могат да се заемем с работата или дома, продуктите не могат да бъдат доставени до магазините, електропроводите излизат от строя... 

Нужно ли е да изреждаме още. Само преди ден подобни усещания изпитаха десетки българи, попаднали в плен на снега.

Но... това, което ще видите по-долу, ще ви остави безмълвни. Защото това е истинска зима! Вижте: 


1. Чикаго, 1967 г. - 58 см сняг 
Този сняг е запомнен като "Снежната буря на 67-ата." Общо снежната буря тогава е отнела живота на 76 души, 26 от които са от Чикаго.

2. Онтарио и Квебек, Канада, 1971 г. - 61 см сняг 

Снеговалеж, придружени от силни ветрове, които намаляват видимостта до почти нула. Бурята, с изключително ниските температури, е причинила смъртта на 20 души. Снеговалежът е бил толкова силен, че се е наложило да бъде отменена срещата на местния отбор NHL «Монреал Канейдиънс», което за местните жители е било истинско бедствие.


3. Бостън, САЩ 1978 г. - 69 см сняг 
Тази снежна буря започва в най-лошия възможен път - в следобедните часове, когато повечето хора са били на работа или училище. Мнозина са останали в капана на колите си. Нещо повече, това се е случило по време на големия прилив, като допринася за най-тежките наводнения в района. 

4. Щата Ню Йорк, САЩ 2014 г. - 150 см сняг 
Необичайно обилни снеговалежи ударили американския щат Ню Йорк за цял месец. Според държавното управление тогава за два дни са паднали годишните валежи на сняг. Стихията е погубила 6 души, блокирала е 200 км магистрали, а летището в Бъфало е трябвало да отмени 40 процента от полетите.


5. Бъфало, САЩ, 1977 г. - 506 см сняг 
Buffalo City се намира в северната част на САЩ, но като правило се характеризира с по-високи температури и по-малко сняг от околните райони. През 1977 г. градът е ударен от умерен снеговалеж, но с много силни ветрове - около 70 километра в час. В резултат на това не особено силният снегопад е причинил тежка слана, нулева видимост и ужасна снежна буря, която в крайна сметка е навяла цели пет метра сняг - абсолютен рекорд за един сезон.