Повече от пловдивчаните ще прекарат лятната си почивка на българското Черноморие. Или поне това показват резултатите от проведената на TrafficNews анкета, в която са гласували общо 5 519 човека.

33% от гласувалите са посочили, че са избрали тази година да отпочинат на морските курорти в България, като съвсем малка разлика в процентите има с опцията „На село”, която са избрали 31% от пловдивчаните.

Близо 27% от гласувалите пък ще посетят курортите извън страната ни, като най-често българите избират южните ни съседки Гърция и Турция, където да се възползват от почивните си дни.

Едва 10% от гласувалите са избрали да прекарат отпуската си на планина в България.

В много от онлайн платформите, предлагащи оферти за хотели по Черноморието, се забелязва повишаване на цените. Покачване в цените на офертите се забелязва и при пакетите за южните ни съседки Гърция и Турция.

Проверка на TrafficNews в началото на летния сезон показа, че плануваната почивка на Черноморието може да излезе по-солена от тази в Гърция- от към цена на нощувка.

Друго проучване на медията ни сред туристическите агенции под тепетата показа, че Бодрум е най-предпочитаната дестинация от пловдивчани за почивка през летния сезон през тази година.

Заради добрите ценови оферти, почивките в Турция Айвалък, Кушадасъ, Алания, Гидим и Анталия също остават в челните позиции за избор на дестинация.

Повече по темата прочетете тук:

Лято през 2023 година: Инфлацията удари и престоя на морските курортиВъпреки повишените цени напливът за резервации е огромен

Къде ще почиват пловдивчани през лятото: Турция е топ избор заради ниски цени и добро обслужванеИнтересът към екскурзии в Европа временно е спаднал