Пореден пътен инцидент стана на Околовръстното на Пловдив. Три коли са се ударили, сигнализираха читатели на TrafficNews.

Катастрофата е станала непосредствено след моста над Марица, в посока квартал Прослав. Една от колите е сериозно смачкана. За късмет, няма пострадали. 

Заради произшествието се е образувало задръстване и в двете ленти за движение. На място е екип на Пътна полиция. Инцидентът е станал в участъка, който предстои да бъде ремонтиран, като следващ етап от реконструкцията на АПИ.

Читателят ни, сигнализирал за инцидента, коментира, че ако е имало мантинели на този участък, е възможно инцидентът да е бил доста по-тежък и да не се размине без пострадали.  В проекта на АПИ за реконструкцията и на тази част от пътната отсечка се предвижда поставянето на мантинели.  

Припомняме, че навръх Великден трима души загубиха животите си в тежка катастрофа. Трагичният инцидент стана около 23:00 ч. на новоремонтирано трасе от пътя близо до отбивката за село Марково. До челния сблъсък между две коли се е стигнало след неправилно изпреварване на Иво Даскалов, по прякор Лудия, чийто джип с висока скорост навлязъл в насрещната лента и е причинил катастрофата.

Бивш полицай от Пловдив е загиналият водач от мелето на Околовръстното