Огромните дупки, който зейнаха в Кючук Париж, продължават да кривят джантите на автомобили и да предизвикват недоволството на местните жители. За това сигнализираха жители на улица "Константин Геров". Както вече ви разказахме, две дълбоки дупки зейват ежегодно по традиция на улица „Константин Геров“, разказва жител. Перпендикулярната на булевард „Никола Вапцаров“ улица има два типа настилка – паваж и асфалт. Границата им обаче се оказва слабо звено.

В коментар пред медията ни преди две седмици кметът на район „Южен“ Костадин Язов заяви, че е уведомен за проблема от жители на ул. „Константин Геров“ още преди седмица и дупките там са включени в проект. Веднага след довършителните дейности на бул. „Александър Стамболийски“ е разпоредено запълването на въпросните дупки, заяви Язов. Райкметът поясни, че се очаква ремонтът им да е готов до седмица.

Според местните жители обаче действия за решаването на проблема все още не са предприети. Те отново се свързаха с редакцията ни, за да апелират за спешни действия от страна на администрацията. 

"Вече няколко месеца всяка сутрин си кривим джантите, а когато спрем пред домовете си за минути поставят фишове. Нека бъдат така бързи със запълването и на ямите", недоволстват жителите на квартала. 

Наш репортер отново се свърза с кмета на района, който увери, че ремонтът ще бъде извършен още другата седмица. От Великден насам текат дейности по график, за да бъдат запълнени дупките, отворили се по пътищата в район "Южен" след зимния сезон. 

"Става дума много улици, на първо място - кръстовищата, по които има и асфалтова, и паважна настилка. Дейностите вървят по план. Съгласно този план, въпросното кръстовище ще бъде ремонтирано във вторник", заяви Язов. Той допълни, че дейностите може да се забавят, в случай на неблагоприятни метеорологични условия, но най-вероятно проблемът ще бъде решен в рамките на следващата седмица.

Десетки дупки посрещат сезона на летните гуми в квартал „Кючук Париж"Райкметът Язов заяви, че ремонтът им е включен в бюджетния план