Произшествие, при което е пострадало дете, е станало в един от жилищните комплекси в Пловдив. Инцидентът е възникнал около 18:10ч. в една от пресечните улички до Парк „Елит“ в Тракия, научи TrafficNews. Автомобил за доставки на храна е блъснал дете на 6 години.

По информация на медията ни то е изскочило внезапно на платното. По думи на живеещи в комплекса обаче, водачът на автомобила е навлязъл в насрещно движение. 

На място е дошъл екип на Спешна помощ, който прегледал детето. То е откарано заедно с родители до лечебно заведение, където се извършват последващи изследвания. Към момента е известно, че 6-годишното дете е с контузия на гръдния кош и наранявания в областта на корема. 

На място са били и два патрула на полиция. Униформените са взели проби за алкохол и наркотици на водача. Резултатите са отрицателни.

Това не е първият случай, в който автомобили за доставки на храна преминават със скорост над 50км./ч. Този проблем назрява и собствениците на тези заведения би трябвало да направят инструктаж на служетелите си и да им налагат солени глоби при подобни прояви, казват живеещи в комплекса.