Голяма тапа се е образувала на един от изходите на Пловдив. Десетки автомобили чакат да преминат през КПП-то на Пазарджишко шосе в посока изхода на града, сигнализира читател на TrafficNews

“По принцип се образува задръстване в час пик, но не и в обедните часове. Въпреки това колоната върви бързо“, коментира нашият читател.

Сериозно задръстване има и на моста на Адата, където се намира друго КПП в града.

Подобна е и ситуацията на изходите на София, където още от вчера има струпване на стотици шофьори, които излизат от града.

Според националния кризисен щаб именно прибирането на голяма част от жителите на столицата по родните им места може да предизвика бум на коронавируса у нас и да предизвика сериозен пик.

Безотговорното пътуване бе осъдено и от гл. секретар на МВР Ивайло Иванов и премиерът Бойко Борисов. Към момента областните градове няма да бъдат затваряне,  но органите на реда апелират да се пътува само в крайни и неотложни случаи.

На произволен принцип ще бъдат проверявани и декларациите, а нарушителите – санкционирани.

Опашка се е образувала и на моста на Адата. Междувременно шофьри на тирове се оплакват, че нямат осигурени „зелени коридори“, през които да преминават, а се налага да чакат с всички останали автомобили, като по-този начин губят много време и закъсняват в изпълняването на графиците си.