Магистрала ''Струма'' край Дупница остава затворена и в събота. Това е участъкът между Дупница и Бобошево. Причина за това е пожарът, който нанесе щети на надлеза в района,

Конструкцията е част от ЛОТ 2 на магистралата. Повредите са сериозни - по колоните на моста, по лагерите, които осигуряват еластичност на съоръжението, по отводнителната инсталация.

Ремонтът на магистрала "Струма" в района на Дупница  ще продължи поне месец и половина. Такава прогноза направи инж. Марин Гергов от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. 

По думите му има необходимост да се сменя бетон, а на него му трябва време да набере якост. Той е категоричен, че мостът трябва да бъде възстановен трайно. 

В близост има и подстанция на електроразпределително дружество. Ако пожарът беше засегнал и нея, цяла Дупница и селата около града са щели да останат без ток.

Междувременно Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) започва проверки за други сметища под мостове и виадукти. Ще бъде проверена цялата републиканска пътна мрежа, която е над 20 хил. километра.

Собственикът на пламналия склад в Дупница: Нарушавах закона, ама нямаше какКольо Илиев призна, че не може да рециклира фармацевтични отпадъци, но продължава да ги трупа

Отровен пушек дави Дупница, обявиха бедствено положение заради пожаритеОгнищата са овладени, увериха огнеборците, замерват въздуха дали е опасен