Плажният сезон в Пловдив е в разгара си! В следващите 10 дни ни очакват температури между 34 и 38 градуса. Пловдивчани вече търсят спасение от жегите. Тези, които не са на море и остават в града, избират плажните удоволствия и водните атракции в Акваленд. Там част от посетителите станаха по-ранобудни. Едни искат да изкарат максимално дълго време на плажа, затова стават рано. Други се възползват да влязат в комплекса между 9 и 10 часа сутринта, защото от понеделник до петък заплащат еднократен вход от 15 лева, а през уикенда влизането между 9 и 10 часа струва 20 лева.

Проверихме цените и на част от другите плажове в Пловдив. 

За да влезеш на плаж Нептун през уикенда до 10 часа цената е 6 лева, а след 10 часа е 8 лева. В Аквапарк входът струва 5 лева до 10 часа, а после посетителите броят 10 лева на човек. Входът за плаж на хотел SPS струва 8 лева на човек, като допълнително се плаща по 2 лева на шезлонг. В Ландмарк през уикенда цената за басейна е 15 лева на човек, а през седмицата 10 лева.

За комплекс Джия Бийч всеки трябва да плати по 8 лева за външния и по 10 лева за ползване на вътрешния басейн. На плажа на Рачич за възрастни цената през уикенда е 7 лева, като се доплащат по 3 лева за шезлонг. Басейнът на хотел Тримонциум през уикенда струва по 12 лева на човек. Басейнът на хотел Русалка е с вход от 6 лева на човек, като се доплащат по 3 лева за шезлонг, чадър и масичка.

В Акваленд Пловдив обаче вече работи и най-голямата водна атракция, която е една от най-екстремните пързалки в света, получила множество награди и отличия - Кинг Кобра.

Височината, от която се спускат посетителите на комплекса е 19 метра, а максималната скорост, с която се изстрелват към хищната кобра е над 70 км/ч. Това е и единствената пързалка с възможност за състезания при такава скорост.

„Изцяло предоставящата ново ниво на екстремност, Кинг Кобра е готова да ви погълне!“, съобщават от комплекса. 

Оказва се, че освен пловдивчани, в пловдивския комплекс се забавляват и жители на столицата. Причината - спасението от жегите се намира на половината път от морето и защото на Черноморието липсва най-новата атракция - Кинг Кобра. За всички любители на екстремните водни аткракции и плажни удоволствия, Акваленд-Пловдив пусна билети с отстъпка през своя интернет сайт. Всеки, който закупи билет онлайн, го взима на по-ниска цена. В същото време ползва всички привилегии и удобства като всички останали, които закупят билет на касите на комплекса. Условията и цените с отстъпка -ВИЖТЕ ТУК

Как се забавляват посетителите на Акваленд Пловдив - вижте във видеото: