Проектът за изграждане на социални и защитени жилища в Съдийския квартал бе спрян временно след срещата между зам.-кметът Георги Титюков и десетки пловдивчани, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Голяма част от хората в квартала бяха дошли на улица „Стоян Михайловски”, където се предвижда новите социални услуги. Те бяха с лозунги срещу намеренията на Общината и бяха категорични, че няма да отстъпят от исканията си – на мястото да бъде изградено детско заведение – ясли или градина.

След разговорите и връчената подписка от 1000 души,  зам.-кметът подписа обещание, че ще бъде входирано предложение в Общинския съвет за изграждането на детско заведение – ясли или филиал. То ще бъде внесено от Николай Бухалов, който живее в същия квартал.

Относно проектът, който е по „Региони в растеж”, от Община Пловдив ще изпратят писмо на управляващия орган с две предложения. Едното е социалната услуга да бъде изградена на друго място след обществено обсъждане с хората там, или въобще тези дейности да отпаднат от проекта.

Единствените дейности, които ще се правят в бившето детско заведение е разчистване на терена, което ще бъде съгласувано с жителите в района.

Още по темата вижте в линковете.  

След като „Съдийски” въстана: Търсят вариант за изграждането на детски ясли и градина СНИМКИПловдивчани от района и зам.-кметът Георги Титюков пишат писмо до управляващия орган, канят и зам.-министър

Пловдивчани: Искаме детски ясли, а не заселване на безнадзорни роми СНИМКИДо момента са събрани над 1000 подписа

Пловдивчани настръхнаха: Заселват безнадзорни ромчета край домовете ни, ще се друсат и крадатЖители на Съдийския квартал скочиха срещу нова социална услуга на Община Пловдив