20 души от Съдийския квартал се събраха пред Община Пловдив, за да изразят недоволството си от направата на две защитени жилища на улица „Стоян Михайловски” върху бившите детски ясли. Хората са категорични, че не искат в техния квартал да се заселват безнадзорни ромчета, които ще всеят страх в хората от квартала. Те са категорични, че искат детски ясли и детска кухня на това място, както е било обещано преди четири години. До момента са събрани над 1000 подписа, които ще бъдат връчени след малко на зам.-кмета Георги Титюков.

Притесненията на хората са, че в квартала ще започнат кражби, разпространение на наркотици, като хората ще се страхуват за децата си.

Изграждането на две жилища - „Център за настаняване от семеен тип “ и “Преходно жилище за деца от 15 до 18 год.възраст” са по европрограмата „Региони в растеж”.

Припомняме, че Георги Титюков заяви пред TrafficNews.bg, че досега никой не е изпращал искане или мнение към Община Пловдив, относно тези дейности. Той обясни, че на общественото обсъждане, което е правено от градските власти, не е имало повече от 15 души, а нито един от тях не е изразил негативно отношение към проекта.

„В тези две жилища ще има неповече от 20 души при максимален капацитет. Това е социална услуга, в която има персонал и охрана 24 часа в денонощието. Няма повод за притеснения от страна на хората”, каза Титюков. Той заяви, че ще поиска среща с хората, за да им обясни проекта и да чуе техните възражение.

Отвореното писмо на жителите на района вижте тук:

Пловдивчани настръхнаха: Заселват безнадзорни ромчета край домовете ни, ще се друсат и крадатЖители на Съдийския квартал скочиха срещу нова социална услуга на Община Пловдив