Днес следобед предстои да се извършат контролирани взривове в района на Иганово, където преди 10 дни се взриви цял склад с боеприпаси. В същото време работници от ВМЗ се готвят да протестират. Те настояват да се върнат на работните си места в Иганово, които не са пострадали от взрива, защото се притесняват, че заради липсата на експорт, редовното заплащане във ВМЗ ще спре. Работниците заплашват да блокират подбалканския път и жп линията.

„Хората ги интересува само ще го има ли ВМЗ и ще се плащат заплати. Всички са изплашени”, коментира един от работниците.

Заводът, в който се извършва производството , не е пострадал от взривоввете, но той се намира в района на охраняемата зона. Както стана ясно вчера, след брифинга на Окръжния прокурор Румен димитров, преди сапьорите да прочитят и обезопасят цялата зона в радиус от три километра от епицентъра на взрива, там няма да бъдат допускани външни лица. 

Припомняме ви, че вчера специализирано сапьорско звено пристигна в складовете на ВМЗ в Иганово, военните прочистват основно терена от осколки и неизбухнали снаряди.  Под полицейска охрана  е и районът в диаметър 3 километър от епицентъра на взрива, където има доста земеделски площи.

ВИЖТЕ ОЩЕ НОВИНИ ЗА ВЗРИВА В ИГАНОВО ТУК!

ТrafficNews.bg