„Юбилейната година ще донесе на 25 студенти – първокурсници специални щастливи бонуси, които ще се изтеглят от факултетните номера: джип,7-дневни почивки, смартфони, айфони, лаптопи, таблети.”. Това е част от посланието на ректора на Висшето училище по агробизнес и развитие в Пловдив, публикувано на сайта на учебното заведение. 

Малко, след като информацията доби популярност, ректорът се оказа в отпуск. Всички опити за контакт с висшето учебно заведение, бяха отклонявани за понеделник, когато се очаквало акад. Димитър Димитров да се върне от отпуск. 

Томболата е само за първокурсници и ще се разиграе на 8 декември. Превозното средство-подарък е изложено на централния площад в града.

Коментарът на студенти и най-голямата награда - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Все по-невероятни методи използват родните университети в опитите си да привлекат студенти. След като миналото лято ректори даваха по 50 лева на свои възпитаници и преподаватели за всеки доведен кандидат-студент, тази година някои висши училища са вдигнали мизата - на младежите се обещават даже джипове, само и само да се запишат в съответния университет.Бъдещи кандидат студенти приемат със смесени чувства наградите, които ще се раздават.

Късметлиите в кампанията "Учи и спечели" ще станат ясни на връх студентския празник 8 декември.