Борил, Илин и Михаил превърнаха Пловдив в столица на Кендамата!  Трите момчета се занимават повече от година с японското изкуство и вече са основали клуб в града под тепетата. Младежите не пропуснаха да посетят и „Капана фест” и да покажат уменията си пред широката публика, само с няколко трика те успяват да пренесат посетителите в страната на изгряващото слънце!

Ето и малко информация какво всъщност представлява Кендамата...

Кендама е изключително пристрастяваща дървена играчка, която произхожда от Япония.
Така наречените “Skill toys” (играчки развиващи умения) са един забавен начин, чрез който да се почувствате като истински самураи. Те развиват рефлексите, координацията, чувството за баланс и подобряват физическото и психическоздраве. 

Най-хубавото на традиционните играчки е факта, че без значение пол и възраст,всеки може да се забавлява, като единствените граници са тези на вашата собствена креативност.

Кендама се състои от "Кен" (дръжка) и "Tama" (топка), която е свързана с връв.Триковете представляват вариации на жонглиране с топката в 3-те чашки и нанизването й на дръжката/острието, разнообразие от статични баланс трикове и динамични/въртеливи движения осъществени с помощта на връвчицата и различните хватове на "Ken"-а или "Тама"-та.  Япония, Америка и Европа.

Какво още се случва на "Капана фест" Вижте ТУК!

ТrafficNews.bg