След пързалките, превърнали пловдивчани от Кършияка (и не само там!) в скиори, вижте как изглеждат сега улиците "Сава Муткуров" и части от ул. "Тимок"! За ситуацията на вътрешнокварталните улици в Кършияка ви информирахме преди 4 дни, когато наши читатели сигнализираха за абсурдните задръствания, въртене на автомобили, буксуване на джипове и микробуси… Сега друг наш читател ни изпрати снимки, за да покаже как работниците от общинското предприятие ''Градини и паркове'' на минус 18 градуса разбиват ледовете с кирки и лопати.

"Нашият кмет така хубаво чисти улиците, че те заприличаха на Ледена епоха - топенето на ледовете. Хората си плащат данъците, които са доста скъпи за общината до хотел Санкт Петербург, кметът не намери време около 25 дни да разпореди да минат снегопочистващите машини да изринат снега. Трябваше да се правим на скиори, да разбиваме автомобилите си, не можем да спрем пред домовете си... Вместо да почистят леда с машини, те карат хората да разбиват с кирки и лопати. Все още има улици, които не са почистени, но от топлия уютен кабинет не може да се разбере за проблема на хората...", ни написа нашият читател.

В момента улиците представляват нещо като бойно поле с разбити ледени блокове, на места по 40 сантиметра дебели, гарнирано отстрани с ледена пързалка за разкош. Пак за разкош тук-таме се мъдрят оръдията на труда - разбирайте, кирките и лопатите, чиито собственици са ги зарязали, за да се стоплят. Гледката е... някак си не от този век.

"Нали има снегопочистващи машини г-н Кмете, нали хората плащат за тях, нали фирми взимат милиони за чистене на града? Защо градът се чисти по такъв първобитен начин? А нервите и ремонтите на колите кой ще ги плати, Вие ли?"

Ей такива въпроси задава пловдивчанинът и сигурно не само той иска да узнае отговорите им...