Парк Лаута е най-охраняваният в Пловдив. Това заяви кметът на район „Тракия” Костадин Димитров, в чийто район попада територията на парка.

Той пристигна на мястото, на което тази сутрин беше убит 43-годишният бизнесмен Данаил Божилов.

Убиецът е избрал внимателно мястото на екзекуцията, защото само то не е покрито от камери.

„Паркът е осветен и в него има 22 камери, включително и в началото на парка, няма друг толкова охраняван парк”, заяви Димитров.

Записите от другите устройства ще бъдат иззети от полицията. Униформени с кучета обикалят периметъра и търсят оръжието на престъплението.

Полиция е отцепила района около местопрестъплението. Тялото на мъжа било открито от минувачи, които са тренирали в парка. Те помислили, че му е прилошало и отишли да му помогнат, но когато видели, че има рана на гърдите, се обадили на телефон 112. По първоначална информация застреляният е Данаил Божилов. Той е родом от Дупница и е бивш спортист. Съпругата му е собственик на соларно студио в Пловдив.

„Версията, по която работим е убийство”, заяви зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

За последните две години това е второто убийство в района на парк Лаута.

На 15 януари 2015 година майсторът на бойните изкуства Димитър Стоянов-Лудия бе застрелян пред кооперацията, която се намира на един от входовете на парка. Съпругът на топмодела Роси Черногорова почина на път за болницата. Убиецът все още не е заловен.

Подробностите за днешното убийство на Данаил Божилов - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: