Малко мече се появи посред бял ден на детска площадка в Сопот. Играещите на стадиона деца са успели да заснемат с мобилните си телефони неочаквания гост.

Мечето се промъкнало в крайния квартал на града, който е в подножието на Стара планина.
Наблизо има и животински обори. Най-вероятно то е търсило храна, но при появата си изплашило децата и майките, които били на детската площадка. Децата успели да излязат и да затворят вратата на стадиона. След като обиколило зелената площ, мечето намерило пролука през телената оградата и отново се върнало към гората. Предполага се, че мечките се навъртат в района, тъй като има много пчелни кошери.

Какво разказаха очевидците - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Първа видяла мечето Надя Маринкина, която била в гаража си. Разбрала, че нещо става, защото кучетата на съседите лаели много.

 „То мина точно от тук по пътечката меченцето, излезнах да видя какво става, меченцето точно до колата беше тук и се беше изправило на двете си лапички, малкият ми син беше вътре и аз веднага се развиках, защото се уплаших”, разказва жената.

10-годишният Алекс успял да заснеме мечето на детската площадка. По това време в нея не е имало деца.

Сигнал за мечето бил подаден и на телефон 112. От там първоначално не повярвали. След час обаче върнали обаждане от общината.

Директорът на Държавното горско стопанство в Карлово уточни, че не са били уведомени от администрацията, за да бъдат взети съответните мерки.