Ремонтираната част на булевард „Руски” трябва да бъде отворена за движение до дни. Става дума за източното платно на булеварда в участъка от „Гладстон” до „Преслав”. Няколкомесечният ремонт е към своя край след полагането на асфалта там. Наша проверка показа, че макар асфалт по „Руски” да има, тротоарите са далеч от готови. Очаква се с пускането на движението най-накрая да бъде сложен край на масовите нарушения, при които шофьори влизат в насрещното на булеварда, за да свият по улица „Преслав”. След „Руски” усилията на фирмата изпълнител в Пловдив ще се насочат към ремонтите на „6 септември” и „Васил Априлов”.

Гледайте подробностите в обзора на TrafficNews.bg за 11 юли:

Други мащабни проекти също се задават в града, но през следващата година. Пълна реконструкция на улица „Даме Груев” в Кючук Париж е приоритет на администрацията. Общинският съвет днес гласува 700 хиляди лева за проектирането на всички важни обекти. Фокусът на ремонтите вече се премества от центъра на града към районите. Предвижда се увеличение и на мрежата от велоалеи. Какви са плановете на администрацията - разберете ТУК.

Протести в Асеновград няма да има поне две седмици. Това стана ясно след кръгла маса между властта и протестиращи. Ромският квартал на града ще се сдобие с полицейски участък. Това е един от ангажиментите, които пое вицепремиерът Валери Симеонов. Той се срещна с представители на Инициативния комитет в Асеновград. Сред тях са и родители на деца от клуба по гребане, които пострадаха при конфликт с роми от махалата.

Топ фризьорката от Пазарджик Ваня Иванова вече официално е вписана в рекордите на Гинес. Днес талантливата коафьорка е получила добрата новина, след като в края на миналата година записа върхово постижение за най-много вдигнати коси за 8 часа. Ваня направи цели 330 прически пред очите на журито. Подробностите за нейния успех четете ТУК.

И за финал нещо любопитно. Пловдивски университет привлича студенти по нетрадиционен начин. Обява на сайта на Висшето училище за агробизнес и развитие в Пловдив обещава да подари джип, седемдневни почивки, смартфони, таблети и лаптопи на студентите, които започнат обучението си в него. Томболата е само за първокурсници и ще се разиграе на 8 декември. Какво казват от ръководството за инициативата - четете ТУК.