Скандалите с нацистки привкус се множат. След снимките на Иво Антонов и Пламен Тенев - станали жертви на младежка глупост и лош вкус, сега се появи снимка на Пламен Узунов, съветник на президента Румен Радев, на която бившият служебен вътрешен министър е облечен с нацистка униформа.

На забавните фотографии Узунов има характерните хитлеристки мустаци, вдигнал е ръка в поздрав "Хайл Хитлер" и е с униформа на нашите Военновъздушни сили. Снимката бе показана в "Господари на ефира".

При предишните случаи президентът реагира изключително остро, осъждайки липсата на адекватна реакция у властите по отношение на нацистките поздрави на служители , заемащи висши държавни постове. 

"Не приемам подхода на властта, при който те се измъкват, отчитайки професионализма на хората”, коментира президентът Румен Радев по повод скандала с нацистките поздрави, който коства поста на заместник министър от „Обединените патриоти”.
Въпросът е дали осъждаме тези явления или не. Осъждането на нацизма трябва да е абсолютно задължително, извинението е най-добрият подход”, категоричен е Радев.

По думите му проблемът с този скандал е много по-фундаментален отколкото изглежда, пише Фрог нюз. 

„Историческата ревизия от последните години позволява пълзяща индулгенция на нацизма. Дори в Европа разделена от желязната завеса имаше абсолютен консенсус и от двете страни за осъждането на нацизма. Трябва да сме единни около този консенсус във всичките му форми”, категоричен е Радев. 

Според него в обсъждането на скандала се внушава, че ако си обикновен гражданин подобни шеги са допустими, но ако си във властта са забранени. „Не става въпрос за позицията в обществото. Ролите много бързо се сменят, особено в наше време”, каза Радев. 

Изричайки тези думи обаче едва ли е предполагал в какъв капан ще попадне.

Вижте: