Бившата Първа градска в Пловдив се тресе от скандали вече месеци наред. Лечебното заведение има дългове към кредитори и доставчици за милиони, а работещите там се тревожат за работата си. Оплакват се и от забавяне на плащанията.

„Аз не знам вече каква е тази безобразна история, която се върши тук в тази болница", заяви д-р Цветан Деведжиев от МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив. Той бе един от малцината, които днес излязоха на протест пред лечебното заведение заради неизплатените заплати и несигурното бъдеще на болницата.

"Новият директор и да се старае, нищо не може да направи, защото той няма прерогативите за стабилизиране на болницата и изработването съответно на стабилизационен план. По никакъв начин! Той е човек, който стои и чака нещо да му се нареди или чака нещо да се случи”, допълни Деведжиев.

Вече е ясно кое е "нещото", което ще се случи. Предстои сливането на „Свети Мина” с друга болница в града - „Св. Пантелеймон”. Това обаче няма да доведе до съкращения на лекари или сестри, уверяват от Община Пловдив.

Подробностите по тази и още теми гледайте в обзора на TrafficNews.bg: